torstai 5. tammikuuta 2012

Kotiruokakokeilu

Keitin tänään ison kattilallisen puuroriisiä ja kasviksia (ihan pehmeäksi mössöksi). Tämä saa nyt toimia pohjana kotiruokakokeilulle, jonka tehtävänä on selvittää, olisiko vaihto tämän tyyliseen ruokintaan apu Mimmin älyttömille ilmavaivoille. Se syö nyt ANFia (kohta on mennyt ~20 kg) ja sitä ennen kokeilin Taste of Wild -merkkistä ruokaa. Silloin ilmavaivat alkoivat. Royal Caninia syödessä ei ollut tätä ongelmaa, mutta todennäköisesti siitä ruoasta johtui paha silmätulehdus. Tähän vielä lisäyksenä, että Mimmillä on tapana hotkia ruokansa eli silläkin saattaa tietenkin olla osansa tässä ongelmassa.

Iltaruokana oli tänään siis kupillinen riisi/kasvis/jauheliha/kananmuna-kuorineen-mössöä, jossa oli seassa loraus öljyä. Huomenna jatketaan samalla linjalla. Olen käsittänyt, että monet kotiruokaa koirilleen syöttävät laittavat ruoan sekaan jotain vitamiineja. Monivitamiinivalmistetta vai mitä? Mitä kaikkea ruokaan pitäisi laittaa, että se olisi ns. täysravintoa eikä erillisiä vitamiineja tarvittaisi? Netti on niin täynnä erilaisia ohjeita ja mielipiteitä ruokinnasta, että minulla on jo mennyt pää sekaisin kaikesta ristiriitaisesta informaatiotulvasta ja tulee tunne, että ruokki niin tai näin, niin väärin ruokkii kumminkin.

Itseni tuntien, tämä kotiruokakokeilu saattaa kyllä loppua yhtä äkkiä, kuin alkoikin. Ei ole nimittäin loppujen lopuksi kovin pieni homma tehdä suht' isolle koiralle (ja jolla on myös iso ruokahalu) ruokaa. Keittiö on nytkin kuin hävityksen kauhistus kokkaukseni jäljiltä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti