tiistai 8. helmikuuta 2011

Mimmi astuu Fidon suuriin saappaisiin

In English

3.1.2011 koiraton, tylsä ja laiskanpulskea elämänvaiheeni päättyi, kun suloisista suloisin isovillakoira Mimmi tuli koeajalle. Tarkoituksena oli siis ensin selvittää, kuinka yhteiselomme lähtisi sujumaan, puolin ja toisin.


Ensimmäisenä iltana/The first evening (3.1.2011).

Alkuun Mimmi kärsi kovasti eroahdistuksesta. Minun ei tarvinut, kuin selkäni kääntää, niin jo alkoi paniikinomainen läähätys. Sitten jos vielä erehdyin menemään ovesta ulos, alkoi korvia hivelevä konsertti. Jos vielä uskalsin viipyä oven ulkopuolella liian monta minuuttia, oli protestipissat käyty oven eteen liruuttamassa. Kovalla harjoituksella ja DAP-haihduttimella tilanne on tällä hetkellä onnellisesti se, että voin käydä huoleti töissä ja Mimmi pärjää sen ajan yksin kotona (koputan puuta tässä vaiheessa:))

Fidon jälkeen on outoa, mutta käsittämättömän upeaa, käsitellä koiraa, joka ANTAA käsitellä itseään ja vieläpä pitää siitä eikä suhtaudu joka asiaan niin negatiivisella asenteella, kuin Fido-papparainen teki. Tähän on helppo tottua:)



Mimmi juuri pestynä (ja hyväntuoksuisena :)) 29.1.2011.

6.2.2011 teimme paperit omistajanmuutoksesta ja Mimmistä tuli vihdoin oma ulkoiluttajani. Olen asiasta vieläkin aivan onnesta soikeana vaikkakin innostustani aluksi hieman vaimensi se, että Mimmi alkoi virtsaamaan verta (kuva 1 alla). Minä luonnollisestikin aurinkoisella, pohjois-pohjanmaalaisella mentaliteetillani ajattelin heti pahimpia vaihtoehtoja; kasvaimia (pahalaatuisia sellaisia), munuaisvikaa ym. mieltä ylentäviä mahdollisuuksia. Tänään (ti 8.2). kävimme lääkärissä ja onneksi kyseessä oli "vain" kiteinen virtsatietulehdus, eikä virtsa- tai munuaiskiviä löytynyt. En voisi olla helpottuneempi ja tyytyväisempi. Mimmistä otettiin myös verikoe, eikä koira ollut kummissaan ollenkaan, katseli vain uteliaana eläinlääkärin työskentelyä. Vain laastari (kuva 2 alla) tuntui hieman häiritsevän elämää. Nyt Mimmi on sitten 2 viikon sulfa-kuurilla ja toivotaan, että lääke tehoaa.

Kuva 1.


Kuva 2.

Näin siis koiraneitokainen nimeltään Mimmi tuli täyttämään Fidon suuret saappaat ja onnistuu siinä varmasti hienosti. Päivi joutui tekemään vaikean päätöksen luopuessaan Mimmistä mutta minä lupaan huolehtia Mimmistä hyvin ja tiedän, että Mimmikin huolehtii minusta ja eritoten siitä, että saan riittävästi liikuntaa ja erinäisiä aktiviteetteja:)








1 kommentti:

  1. Hei!

    Löysin kuin löysinkin tänne Doron blogin kautta. Onnittelut uudesta koiruudesta! Ihanaa, että Mimmi sai mukavan uuden kodin. Varmasti Päivi voi olla hyvillä mielin tästä onnellisesta ratkaisusta. :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan Mimmin tarinoita.

    t. Heini + Dante ja Ico

    Terkkuihin yhtyvät varmasti myös Mimmin isä Frodo ja veli Caro, joita näemme hyvinkin usein kun melkein vieressä asuvat.

    VastaaPoista