torstai 6. lokakuuta 2011

Silmätarkastus

Mimmi kävi tänään virallisessa silmätarkastuksessa, jonka suoritti Sari Jalomäki. Silmissä ei todettu mitään perinnöllistä vikaa mutta tarkastuksen yhteydessä todettiin sidekalvojen tulehdus, johon määrättin pitkäkestoinen tippakuuri ja kehoitus vaihtaa ruoka. Eläinlääkäri kertoi näin ärhäkän rakkulaisen tulehduksen Mimmin ikäisellä koiralla viittaavan suoraan yliherkkyyteen. Lisäksi hän epäili, että alakyynelkanavan aukot ovat puutteelliset tai silmät olivat tulehduksen vuoksi sen verran turvoksissa, ettei niitä pystynyt havaitsemaan. Nyt vain siis sopivan ruoan etsintään ja lääkitsemään tulehdus pois. Loppuhuomautuksena voisin mainita, että Mimmi on "pikkuisen" tuhdimpi, kuin edellisellä eläinlääkärireissulla ja painoi nyt kokonaiset 22 kg (eli +3 kg puolessa vuodessa). Tuntuu aika hurjalta tuo painonnousu mutta ei se liian tuhti ole vieläkään.

6 kommenttia:

  1. Missä kävitte tarkastuksessa? Hienoa, ettei ollut mitään perinnöllisiä sairauksia!
    Eikö tuo tulehdus ole Mimmiä vaivannut? Kuulostaa ikävälle :( Hyvä kun olette kunnon ropit saaneet!
    Mitäs ruokaa olette nyt syöneet (tai siis Mimmi:)) ?
    Onnittelut vielä lisääntyneestä painosta =)

    VastaaPoista
  2. On Mimmillä jonkin verran silmät rähmineet mutta en osannut arvata, että silmissä noin paha tulehdus oli meneillään. Eli eläinlääkäriin meno olisi ollut tiedossa lähiaikoina mutta sattui sopivasti tämä silmätarkastus. Tulipahan katsottua samalla ja vielä silmiin perehtyneen lääkärin toimesta. Tämä on jo toinen silmätulehdus sinä aikana, kun Mimmi on ollut minulla:( Kävimme Kaakkurissa Oulun Eläinklinikalla, kun siellä oli eilen silmätarkastuspäivä. Royal Caninia ollaan syöty ja ajattelin, että kun tässä kerran pitää alkaa uutta ruokaa katselemaan, olisi kiva kokeilla esim. Pronature kalkkuna & karpalo -ruokaa tai Acanaa.

    VastaaPoista
  3. Joo tuota Royal Caninia ei meillä ole kokeiltukaan kun olen siitä niin huonoja kokemuksia kuullut :(
    Tuosta ProNaturesta meillä on kokeiltu Appelsiini-Ankkaa ja Lohi-Riisiä, eivät meidän koirille, tai lähinnä Woodylle, passanneet :( Mutta tuota ProNatureahan voit sitten vaikka minultakin tilailla ;)

    VastaaPoista
  4. Mitä ruokaa muuten sinä syötät koiruuksille? Ja mikä siinä oli, ettei passannut Woodylle tuo ProNature?

    VastaaPoista
  5. Meillä nappulana on 1st Choice Skin&Coat. Tosin nykyään nappulaa syövät vaan n. 1/3 annoksesta, sen kanssa sitten sellasta "mössöä" missä on lihaa, sisäelimiä, munaa, öljyä ja millon mitäkin :) Sain tuohon ohjeistuksen koirien hierojalta!
    Se Pronature ankka-appelsiini oli Woodylle ilmeisesti liian voimakasta/energia pitoista ja tuli "korvista pihalle", siis korvat alko töhnimään hirveästi :( Woodyn kanssa saa noissa ruokahommissa olla niin pirun tarkkana, kun menee mahakin niin helposti kuralle :(
    Täytyy varmaan puuta koputella, mutta nyt on kyllä toiminu tuo ruoka tosi hyvin!

    VastaaPoista
  6. Onpa huojentavaa kuulla, että Mimmin silmät ovat OK. Täytyy Carokin viedä tarkastukseen piakkoin. Caro painoi muuten viimeksi 26,4 kg. Mimmi painaa nyt saman verran kuin isänsä Frodo. Ilmoitelkaa taas, kun tulette tänne etelään, niin yritetään järjestää treffit. t. Eija

    VastaaPoista